Blogosfera Večernjeg lista
Povratak na blog

Stogodišnjica: Neosporna je činjenica da je Jugoslavija bila drugo ime za Veliku Srbiju

Hrvati su se oba puta našli u povijesnim okolnostima u kojima nisu mogli ništa drugo nego biti dio obje Jugoslavije i u njoj težiti ostvarenju svojih nacionalnih i drugih prava.
Objava 21. veljače 2018. 1204 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 4
 • Avatar sf49
  sf49:

  Znači, Hrvatska je bila dio Srbije. Hm, interesantno.

  08:52 23. 2. 2018.
 • Avatar izvidnik1
  izvidnik1:

  Puno su ratova srbijanci započeli i onda kad zagusti netko ih spašava. Oni su kao oni mali kržljavci koji započinju gužvu u kafiću a onda zbrišu dok se veliki tuku i na kraju sebe predstavlja kao pobjednika, prepričava "junačke priče" ... prikaži još!" i naravno pretjeruje u brojkama i događaja. Tako su htijeli i u Domovinskom ratu, zakuvali sa silom jna naoružanjaali su zaustavljeni od malobrojnije i slabo naoružane Hrvatske policije i vojske a pomoći nema, počeli gubiti rat, jaaao pomoći nema, kad su izgubili rat počinju okretati istinu, "mi smo žrtve, jadni napaćeni nenaoružan narod, mi smo samo htjeli pomoći svom nenaoružanom, ugroženom, nebeskom narodu". Zanima me samo kako će okrenut istinu i objavit kako su u stvari oni pobijedili u Domovinskom ratu kao što slave sve svoje poraze kroz povijest kao pobjedu. Bitno je da je san o velikoj srbiji u potpunosti propao. Kad neka budaletina napiše kako nas je srbija spasila iz austrougarskog robstva, odmah ga zamolim da nas više nikada ne spašava. Koga su oni spašavali krvlju i slobodom je to platio. Zašto im se država sve više smanjuje? Zbog ovoga; "Svakom Srbu uvenula ruka digne li se protiv tvoga puka, on od srca ne imo poroda koje protiv hrvatskoga roda, jednu samo mrku da izusti bijeli dvori ostali mu pusti, pa ni ptica gnijezdo mu ne vila progonila sudba ga ne mila, gore nego mene Zahariju." Kletva je moćna stvar!

  01:17 07. 3. 2018.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.