Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Glazbeni intervju

Luce: Veliki uspjeh traži male korake

Objava 13. veljače 2015. 0 komentara 168 prikaza
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook

U najnovijoj rundi "Glazbenog intervjua" možete pročitati na koji je način mlada zagrebačka kantautorica Luce došla do publike, kako je to bilo pjevati sa Josipom Lisac, a riječ dvije prozborila je i o koncertima i snimanju pjesama. Luce je do sada objavila dva uspješna singla, a što od nje možemo očekivati u budućnosti pročitajte u još jednom "Glazbenom intervjuu".

Bok Luce! Mnogi su možda iznenađeni kako si brzo našla svoju poziciju na glazbenoj sceni. U čemu je tajna? 
Book! Heh ne znam postoji li tajna,prije kombinacija više faktora.. iako, mislim da je uz talent,rad,dobre pjesme  i ostale slične bitne čimbenike, neizostavna i jednako bitna i doza sreće odnosno hoće li se neke stvari „posložiti“  ili neće i ako da, u kojem vremenskom periodu. Meni su se neke svari posložile relativno brzo, ali i dalje sam tek na početku i još puno rada me čeka da bih tu „poziciju“ ako postoji i zadržala.

Nastupala si sa Josipom Lisac. Možeš li pobliže opisati to iskustvo? 
Josipu sam imala čast upoznati na Runjićevim večerima. Obje nas je učio pjevati pokojni maestro Dinko Fio, pa smo razmijenile pokoju riječ o njemu te na moje veliko iznenađenje što je uopće čula za mene i tadašnji singl „Možda mi“, popričale malo i o tome.  Ne moram ni reći koliko sam bila izvan sebe kad me mjesec dana kasnije kontaktirala i pozvala da joj, uz Lovely Quinces i Dinu Rizvić, budem gošća na Koncertu u spomen Karla Metikoša.  Razgovori s njom, druženje prije koncerta i naravno sam koncert su mi samo potvrdili Josipinu jedinstvenost na toliko razina. Bila je ogromna čast dijeliti pozornicu s njom, tim više što mi se pridružila i zajedno sa mnom otpjevala „Možda mi“. Nezimjerno sam joj zahvalna na pruženoj prilici te divnom iskustvu i uspomeni.

Kako gledaš na TV programe poput "The Voice-a"? Vjeruješ li da takav program može lansirati kvalitetne izvođače ili je to privremena zabava? 
Nemam televizor u stanu, ali svako malo pogledam na YouTubeu epizode The Voice-a, X Factora i sličnih glazbenih emisija. Volim otkriti neko novo ime čija će me izvedba naježiti, rasplakati, nasmijati.. Mislim da je to super šansa i definitivno kraći i brži put, ali o puno toga ovisi hoće li se taj isti izvođač zadržati na sceni ili će po završetku show-a i ona/on otići u zaborav.

U nekim medijima piše da si "pred vratima velikog uspjeha". Što bi za tebe značio veliki uspjeh? 
Veliki uspjeh traži male korake. Uvijek je lijep osjećaj pročitati i čuti pozitivne komentare i naravno da je to određeni „vjetar u leđa“, ali ta ista vrata kako se otvore, se jednako lako mogu i zatvoriti. Zeznuta je ovo branša; otkrivaš i daješ svoje emocije,doživljaje, uspomene na pladnju. Neki će to prepoznati i cijeniti, nekima će se svidjeti, a nekima neće.Treba  znati i moći ostati stabilan i realan u svom tom kaosu te iznad svega, ostati vjeran sebi, mislim da je to najveći uspjeh.

A što za tebe predstavlja glazba?
Čišćenje, satisfakciju, način izražavanja, komunikacije, inspiraciju, bijeg, „punjenje baterija“, utjehu, motivaciju, ponekad transcendentalne trenutke..

Kako se osjećaš na koncertima, a kako u studiju za vrijeme snimanja pjesama?
Studio može biti iznimno zabavan i kreativan, a može ponekad i iscrpiti, ako je određena ideja u glavi, a ne želi izaći onako kako bi trebala, pa sam proces nekad potraje duže od predviđenog. Ali jednom kad je pjesma gotova i zadovoljna sam kako sve skupa zvuči, još je ljepši osjećaj to prenositi publici i biti dio tog divnog zatvorenog kruga, jer koliko energije daš, toliko ćeš je i primiti.

Koji su tvoji budući planovi? Iza tebe je nekoliko singlova, sprema li se kakav album? 
U planu su koncerti i mini album koji će izaći na jesen, pošto se neke pjesme još uvijek „kuhaju“. Bit će tu mojih pjesama, pjesama u suradnji s prijateljem Vinkom Ergotićem (s kojim je nastao i trenutni singl „Sama ostajem“), jedna pjesma od kolege Aljoše šerića.. na par pjesama tekst potpisuje Ines Prajo („Možda mi“ ), a za aranžman i produkciju će biti zaslužan, kao i za prva dva singla, Zvonimir Dusper Dus.

Kako se osjećaš biti djelom svojevrsnog glazbenog "booma" koji je posljednjih godina "pogodio" Hrvatsku, a naročito Zagreb? 
Naravno, jako je lijep osjećaj kad se ljudima svidi tvoj rad. Također mi je jako drago da se scena pokrenula i puno je novih imena koja obećavaju, što kantautora,što bendova i svi traže svoje „mjesto pod Suncem“ i tabaju neki svoj put. Problem je financijska strana jer  mislim da je situacija više tragična, manje komična i da nažalost rijetko tko može živjeti od glazbe, dok većina preživljava uz poslove sa strane.

Što trenutno slušaš?
Baš trenutno slušam samo laptop kako bruji ( pol 3 je u noći i cimerica spava :D  ),  a među zadnjim što sam ovih dana slušala da se mogu sad sjetiti je Lord Huron i My morning jacket.Najavila bih koncert u Saxu, 21.3. gdje imam čast nastupati prije grupe Detour. Svi ste pozvani, veselim se! :-)

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.