navigacija

Čak nas i osmrtnice mogu uputiti na pogrešanzaključak

Foto necrologium.com

Nakon stanovitog dvoumljenja i razgovora s kolegama u Večernjakovoj redakciji upuštam se u vrlo delikatnu temu s uvjerenjem da će je čitatelji razumjeti i prihvatiti, jer su možda i sami iskusili što slično. Najbolje mi je opisati događaj.

Pozivni centar nazvala je čitateljica Katarina i doslovno poručila redakciji „Kad bi Denis Derk napisao nešto u povodu smrti Anice Zubović, nama čitateljima bilo bi drago.“ Stariji se čitatelji dobro sjećaju pjevačice zabavne glazbe Anice Zubović, a mlađima samo podatak da je nekad bila vrlo popularna (izdala je desetak ploča) s uspješnim nastupima na Opatijskom, Zagrebačkom i Splitskom festivalu. Poruka mi je dospjela u ruke pa sam je prenijela redakciji u redovitom dnevnom izvješću o mišljenjima čitatelja, interno nazvanog 'Može bolje'.

Sutradan, listam i brzinski čitam novine, osmrtnice također, i opazim ime pokojne Anice Zubović. Očekivala sam reakciju iz rubrike Kultura, a kako je nije bilo pitala sam urednicu je li uopće vidjela čitateljičinu poruku. Odgovor sam dobila u formi neočekivane, ali ne i nemoguće priče. Urednica je poruku odmah prenijela novinaru Denisu Derku, a ovaj ju je pomalo s nevjericom išao provjeravati pitajući se kako to da on vijest o smrti Anice Zubović već nije odnekud čuo. Nazvao je čovjeka iz bliže okoline A. Zubović koji se također iznenadio na vijest, a onda je taj čovjek, ne imajući više kamo, nazvao Anicu Zubović koja mu se živa i zdrava odazvala. Pojadala se da već dva dana ne može živjeti (u domu je za starije u Zagrebu) od telefonskih poziva i uvjeravanja drugih da je živa i da joj ništa ne manjka.  

Tako smo, eto, u redakciji doznali da je pjevačica Anica Zubović živa, ali je zasigurno puno Večernjakovih čitatelja, naročito onih zrelije dobi primijetilo partu s imenom pokojne Anice Zubović i ostalo u uvjerenju da nas je i ta pjevačica napustila. Novinarski profesionalno gledano, načeti bez ikakva povoda priču o Anici Zubović nema baš smisla, a s druge strane, čitatelji koji su možda, kao i ja, pogrešno zaključili, mogli bi ostati bez točne informacije.

Točna je i naročito za obitelj i prijatelje tužna informacija da je umrla druga gospođa Anica Zubović, kako iz osmrtnice doznajemo u svojoj 88. godini. Žao mi je ako ovim tekstom narušavam privatnost njezine obitelji, dodatno uznemiravam ili im produbljujem tugu i molim ih da vjeruju kako spominjanjem njihove majke i bake nisam imala namjeru povrijediti ih. 

Točna je, međutim, i informacija da poznata pjevačica Anica Zubović mirno živi svoju 85. godinu i želimo joj, dakako još puno takvih godina.          

Sigurna sam da su mnogi čitatelji među obavijestima o smrti ili posljednjim pozdravima  ugledali poznato ime i prezime, začudili su se i tek onda po članovima tugujuće obitelji ili po doživljenim godinama te osobe razaznali da je ipak riječ o nekome njima nepoznatom. Tako nam je i ime Anice Zubović zapelo za oko. Istina, nije nam osobno bliska, dob je tu negdje, članove njezine obitelji ne poznajemo, ali nam je poznat njezin glas s radio-valova, gramofonskih ploča i manje s TV-a.

A kako smo po prirodni radoznali i zanima nas sve oko nas, prihvatila sam se ove teme samo da bih čitateljima prenijela točnu informaciju, koja, istina, nije presudna, ali nek' se zna.    

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)

Komentari

Registracija
 • livoguza2 livoguza2

  28.10.2016 u 13:22h

  "Tast mi nije ni ćaća ni brat, a i da jeste nitko na njihove postupke nije mogao utjecati, pa ni ja."________I ova ti je pila, Pustolove, okrenuta naopaka. Nisam ja tako ble sav da bih tebe optužio kako si mogao utjecati na postupke svojih predaka, makar i punci bili. Tebi zamjeram što si dopustio da oni utječu na tebe kako bi hvalio njihove neprimjerene čine. Ne njihove, nego punčeve. A glede mojih pokojnika, uvijek ću im na grob dolaziti i za njih Boga moliti jer ja ne mislim kao ti da o njima ne treba govoriti. Ja se ne moram bojati da ću se njihovih zločina sramiti. Njihove se lustracije ne bojim. Sve što su učinili neka slobodno iziđe na svjetlo dana! A kada im i osmrtnicu budem sastavljao, sigurno ne će izazvati krive zaključke u javnosti. Lp.
  3 100% 0
 • livoguza2 livoguza2

  28.10.2016 u 13:27h

  "A jesi li ti ljevoguzi razmislio o tome tko je prevario pobjeđenu vojsku NDH..."________Za osudu zločina nad civilima i razoružanim vojnicima nije bitno tko ih je prevario, nego tko ih je bez suđenja za njihove moguće zločine zvjerski smaknuo. Nitko ne brani krivce, nego pravednici brane pravednike. A partizani postupili poput Rimljana i Židova: Pustili barabe, a smaknuli Pravednike. Solana je tvoj spas, Pustolove. Lp.
  3 100% 0
 • livoguza2 livoguza2

  28.10.2016 u 13:39h

  "Vito28.10.2016 u 08:12h"_____________Eh, da je imati čime misliti i biti moralan! U Hrvatskomu ustavu ne piše da prema svojim starijima moramo činiti isto što i "civilizirani" stranci prema svojima, nego da su djeca dužna uzdržavati svoje bolesne i nemoćne roditelje. Pjevačica se Anica Zubović više puta udavala pa pretpostavljam da ima i djecu, a ona živi u staračkom domu. Zlobnici bi mogli pomisliti da njoj ne bi niti bila objavljena osmrtnica jer za njom nema tko tugovati i plakati. Zar ni to ne zna čitateljica koja je Ružicu motivirala za ovaj čudni uradak. Još je žalosnije što bi ti staricu od 88 godina (Titove godine) upregnuo da pjeva kako bi uzdržavala sebe i druge (valjda si mislio na njezine bližnje). Svašta ćemo mi na blogu od tebe doživjeti, velegradska lu talice! Lp.
  3 75% 1
 • Igi125 Igi125

  27.10.2016 u 16:20h

  Još nisam doživio da među osmrtnicama procitam ime i prezime osobe kao moje ali sam doživio da su mi znali racune isprintati sa krivim podacima jer ima nas više sa istim imenom i prezimenom i iz istoga grada. Sigurno da nije ugodno procitati među pokojnima ime i prezime osobe koju poznajemo a ona je živa i zdrava jer se radi o nekome drugome ili je nažalost preminula. Zato ja osmrtnice gotovo nikad ne citam, preskacem te stranice.
  2 100% 0
 • livoguza2 livoguza2

  28.10.2016 u 10:26h

  "livoguzi2, evo nešto za tebe u "jutarnjem", prava domoljupka u ime obitelji, tako se provodi demografska obnova Hrvatske, to je čisto katoličanstvo"____________Uistinu ljudski um mora biti teško bolestan i izopačen da uz ovu temu uputi bilo koga na čitanje teksta iz Jutarnjeg lista u kojemu je riječ o rađanju, a ne umiranju. Koliko zla mora biti u čovjeku koji zbog rađanja napada katoličanstvo koje uopće ne poznaje. Vito je, očevidno, ogorčen što šesnaestogodišnjakinja nije pobacila. nego rodila dijete. U njegovim je očima pozitivnija šesnaestogodišnjakinja koja ubija od one koja rađa. Vito misli da se ovo rađanje ne bi dogodilo da su širom otvorena vrata naših škola promidžbi seksanja s uporabom kondoma i pilula, a ja opet tvrdim i sigguran sam da do toga ne bi došlo da je mlada majka pohađala katolički vjeronauk. Dakako, nije sigurno da bi slušala i jednu i drugu stranu pa se moja tvrdnja ostvaruje tek pod uvjetom da je slušala vjeroučitelje da je Dunja iz Smogovaca u pravu kada poručuje Mazalu "Ništa prije vjenčanja!". Naravno na engleskom jeziku. Usput, kao grješni katolik podržavam odluku mlade majke i želim da ni njoj ni njezinu djetetu dugo ne bude trebalo pisati osmrtnice o kojima ovdje raspravljamo. A Viti savjetujem da pronađe vlasnika groba na Mirogoju i da mu ponudi da dopuni onu "mudru" misao s nadgrobne ploče (majko,sjeti se, rođenjem si dijete osudila na smrt) rečenicom "a da si ga pobacila, živjelo bi". Cum grano salis! Lp.
  2 100% 0
 • livoguza2 livoguza2

  28.10.2016 u 10:39h

  "Sa nadgrobne ploče pokojnoga tasta pročitah kako mu već 46 godina obilazim grob"________Pustolove! Ni Plenković nije vjerodostojan kao ti. Kad već koristnim smatraš ostavljanje pokojnika da počivaju u miru, zašto ga svake godine uznemiravaš odlaskom na Mirogoj? To ti se čini malo, pa uznemiruješ i pokojnike u Hrvatskoj Kostajnici. A da je sreća što ne moraš u Sloveniju na mjesto punčeva (ti veliš tastova) djelovanja, je. Sreća je što takvi tamo i ne žele ići. Tebe uznemirio Hebrang, a mene Richtenberg. Po njemu je svaki moralni i humani čin moguće proglasiti politikantstvom. A ja vidim lustraciju u punom zamahu. Treba imati veliku glavu i mali mozak, i srce onih koji su izveli "humano" djelo 1945., pa domoljublje okriviti za strašne zločine. Pogotovo kada se izjednači ljubav prema svojoj nacionalnoj državi s ljubavi prema državi više nacija koja guši tvoju naciju. Tebi jednako obrambeno i agresorsko domoljublje. Nego, jesi li primijetio jedan veliki hrvatski apsurd. Ja glasovao za Plenkovića, a on išao tebi i Viti na ruku i pojeftinio kašete. Lp.
  2 100% 0
 • livoguza2 livoguza2

  28.10.2016 u 19:01h

  "Robinzone i Livoguza, na pokojnu i živu Anicu Zubović vi Titom i Pavelićem. Ovo zaista nema smisla."_______________Ciglerru! Čini se da Vi uopće ne pratite komentare na svomu blogu. Da pratite, nikada ovo ne biste napisali. Osim ako se ne ponosite neobjektivnošću. Ni na jednu Anicu Zubović, ni na živu pjevačicu ni pokojnu Anicu Zubović se nisam okomio, kamoli Titom i Pavelićem.Tvrdio sam, tvrdim i uvijek ću tvrditi da je Vaša čitateljica neprimjereno reagirala ukorom Večernjem listu i da svatko ima pravo obavijestiti svoju rodbinu, prijatelje i poznanike o smrti bliske osobe po svojoj volji i da ne mogu biti krivi zbog ičijih pogrješnih zaključaka. Živoj Anici želim svako dobro, a mrtvoj pokoj vječni. A Robinzon je Pavelića optužio zbog Titovih zvjerstava bez Vašeg ukora i opomene. Da njegov komentar nije bio na blogu, ja ne bih imao što ispravljati niti ta dva lika spominjati. U tomu je sav zakon i proroci. Iskreno govoreći, osjećam se povrijeđenim kad me s Robinzonom izjednačavate. Ono što sam napisao o svojim precima je istina, a istinu je ružno nazivati busanjem u prsa. Sramotno je busati se u prsa zbog zločina svojih predaka. Čestitam Vam što ste podršku dobili u lažima Joveču. Jer nešto umniji od njega znaju zašto sam spomenuo prezime Kim. Ovo što se događa vama velegrađanima, mojim se ruralcima iz Imotske krajine ne može ni slučajno dogoditi. Mi znamo da postoji više ljudi istog imena i prezimena pa u osmrtnicama obvezno navodimo niz podataka koji ih razlikuju. Recimo fotografiju, ime oca, nadimak, godinu rođenja...Dakako, to nešto i košta. Unatoč tomu, čitatelji novina mogu biti zbunjeni pa ne negoduju zbog toga poput velegradskih gunđala. Što biste mi tek prigovorili da pišem Vitine komentare!? Lp.
  2 100% 0
 • livoguza2 livoguza2

  30.10.2016 u 09:27h

  "livoguza 2,...dugooooo ćeš živjeti , toliko imaš simpatija na ovom blogu...neće se morati trošiti za osmrtnice"____________Znam, zorbasu. Da i sutra umrem, moji potomci znaju da se obavijesti o smrti (osmrtnice) ne objavljuju neprijateljima da likuju i uživaju, nego rodbini i prijateljima da suosjećaju. Znaju što trebaju učiniti kako osmrtnica ne bi uzbunila javnost i pokrenula novinarske nebulozne istrage. Jer, novinari ne mogu živjeti od grižnje savjesti ako im se i slučajno omakne pogrješka i laž. Zar ne vidiš kako istinu brani naša draga domaćica? Da je nema, trebalo bi ju izmisliti. Lp.
  2 100% 0
 • doktorica doktorica

  29.10.2016 u 19:01h

  pijetet mrtvima,a živima mir i spokoj,a ne uznemiravanje pa makar i u najboljoj namjeri.Zadiranje u privatnost osobe samo pokazuje nedostatak osnovnog takta ,osobito ako osoba to ne želi.
  2 100% 0
 • livoguza2 livoguza2

  30.10.2016 u 09:20h

  "Ja se čak iz zdravstvenih razloga nesmijem busati u prsa (pejsmeker), a još manje to verbalno ističem."______________Znam, Pustolove. Mnogi ovdje imaju zdravstvenih razloga (Hvala dragom Bogu ja sam potpuno zdrav.). Zato od vas nikada ne bih tražio da se busate u prsa. Kao zdrav i normalan čovjek savjetovao bih vam da se busate u glavu ne bi li u njoj negdje potresli zdrav razum i okrenuli se svomu narodu, a ne njegovim vjekovnim dušmanima. Mazohizam je jako opaka bolest i ne liječi se pacemekerima. Lp.
  2 100% 0
 • mikrogrizzly mikrogrizzly

  27.10.2016 u 15:18h

  Ne vidim uopće neki novinarski zaplet u tome jer objavljivanje osmrtnica je u domeni usluga pogrebnika, tj. medij im samo daje prostor (za novac, dakako...). Daleko više zanimljivo je bilo kad je cijenjena voditeljica jednog radija objavila za Račana da je umro, dakle izrekla to u eter, a dotični je tada još bio živ. I ništa! Nikakve sankcije, niti je intervenirala novinarska struka preko svojih strukovnih organizacija. E to je novinarski gaf! Ne treba ni govoriti da je dotična kasnije još i napredovala do savjetnice Predsjednika RH, a da je vodstvo te radio postaje optuženo i procesuirano zbog višemil. utaje poreza.
  2 100% 0
 • livoguza2 livoguza2

  29.10.2016 u 13:02h

  "Čak nas i osmrtnice mogu uputiti na pogrešanzaključak"________________Mogu jedino one na kojima je otisnuta neka brstina. One s otisnutim križem i petokrakom imaju jasan zaključak. Lp.
  2 67% 1
 • livoguza2 livoguza2

  29.10.2016 u 12:47h

  "Obaviještavamo pučanstvo da nam je (navode se svi podaci, OIB i t.d.) juče preminuo ljevoguza 24 nakon što ga je ljevoguza 36 opaučio maškulinom, jerbo ga je uvatija kako mu štipa....."___Pustolove! Nikada ne prenosi običaje rodnoga kraja na moju dičnu Imotsku krajinu. Čak ti je i Vito dokazao da Imoćani sebe daruju drugima, dok je navada tvoga zavičaja da svakodnevno netko biva u crnim kronikama i osmrtnicama. Što je razlog, ne znam pouzdano. Pretpostavljam da je riječ o miješanju gena i stvaranju umjetne nacionalnosti. Ružica ne bi odgovorila tvojom glavom. Ona bi, kad bi bila slobodna, sigurno citirala mudrost da bu dali nema suda. Lp.
  2 67% 1
 • livoguza2 livoguza2

  29.10.2016 u 10:49h

  " Zar bi mogli zamisliti lijevi dio guzice da napravi ovo što je napravio "njegov" susjed?"________Vito! Nije najgore kad je netko lijevi dio g uzice,problem je što si ti ono što izlazi is njezina srednjeg dijela. Lp.
  2 67% 1
 • livoguza2 livoguza2

  29.10.2016 u 10:46h

  "Hajde ljevoguzi, bogati, objasni ljudima ..."____________Hoću, Pustolove. A ja tebe molim da objasniš Ružici zašto, kime i po komu udara Vito u svojim komentarima. Sam znam da ne spominje nijednu ovdje navedenu Anicu Zubović. I zamoli ju da se bavi Vitom i mene konačnu pusti na miru. Jer se jedino ja uvijek bavim temom, a Ustav mi garantira slobodu izražavanja. Lp.
  2 67% 1
 • Vito Vito

  29.10.2016 u 06:25h

  Jura.Luzer 28.10.2016 u 22:21h čujovo 28.10.2016 u 23:06h _______________ Ni jedno ni drugo, govore da je to bila ruska zamjena, a ako se sjećate kako je govorio, kojim naglaskom, teško da je maršal bio Zagorec, dok je jugogeneral i prezimenom, ne samo udajom kćeri za srbina, bio tuđi čovjek _____________ Hrvat nikad ne bi dopustio udaju kćeri za srbina
  2 67% 1
 • livoguza2 livoguza2

  28.10.2016 u 13:49h

  Robinzon28.10.2016 u 13:36h_____________________Dosad sam mislio da u velikoj glavi imaš makar toliko sive tvari koja bi mogla stati na vrh igle. Poslije ovoga komentara sigurno zam da tebi suda nema. Zemaljskog. Ti reče da je moj Pavelić kriv što je tvoj Tito bio krvožedan i mesogladan i pobio sve one koje mu je on na pladnju ponudio. Da imaš imalo poštenja, makar bi izjednačio njihovu krivicu. A ti štitiš koljača, a onoga koji je žrtvu doveo, okrivljuješ.Ćorava kokoš makar slučajno zrno kljucne, a ti ni slučajno poštenu besjedu ne možeš reći i napisati. Meni je zasad nuždna lustracija jer si ti živi svjedok da komunistički zločinci nisu sposobni za katarzu. Jer, katarza ili pročišćenje je moguća kad grješnik prizna krivicu, za nju se pokaje i podnese pokoru. Ne sramoti sebe i svoje sljednike, Pustolove! Budi čovjek pa ćeš tek tada upoznati pravi užitak! Lp.
  2 67% 1
 • livoguza2 livoguza2

  27.10.2016 u 18:36h

  "Čestitam, Livoguza2."___________Lijepo zahvaljujem na čestitki, ciglerru, mada ne znam kojim mi povodom čestitate. Ako mi čestitate zato što sam bio sarkastičan prema čitateljima Večernjaka koji ne znaju da su u Hrvatskoj česta ista imena i prezimena različitih osoba, onda Vaša čestitka ima smisla. Ako mislite da sam se narugao novinarima koji nisu pohitili pisati članke o pjevačici Anici Zubović, onda ste skroz u zabludi. Ako mislite da bi za obmanu čitatelja trebalo optužiti obitelj pok. Anice Zubović koji su platili navedenu osmrtnicu takvog sadržaje koju su, uzgred budi rečeno, platili da bi obavijestili svoju rodbinu, prijatelje i poznanike, a ne sve čitatelje Večernjaka, o smrti drage im osobe i tom prigodom u osmrtnici nisu naznačili da se ne radi o pjevačici Anici Zubović, kao što je to uradila voditeljica RTL-ove emisije Sve u šest spikom o izvjesnom Ivanu Sinčiću napominjući da dotični nije Ivan Vilibor Sinčić, onda ste ovim tekstom ozlogasili ožalošćenu obitelj pok. Anice Zubović glede uznemiravanja javnosti pa bi bio red da im se ispričate, umjesto da gubite dragocjeno vrijeme pišući mi zluradu čestitku koja je totalno svojim jakim špiritom opila žednog Robinzona. Dakako, nije mi jasno što bi to lijepo Vašoj čitateljici Denis Derk mogao lijepo napisati povodom smrti poznate pjevačice koja je pjevala i na još nekim festivalima osim nabrojanih. Lp.
  2 67% 1
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  28.10.2016 u 22:14h

  ču jovo "kad je djecici cit'o osmrtnicu druga Tita" ............... Bormeš ........ Čito pravu. ............ A ti i još neki komentatori na ovom blogu ....se nadate .... da je čito ... krivu ......... Uzaludna je vaša nada.
  1 100% 0
 • ciglerru

  29.10.2016 u 19:03h

  Robinzone, evo Lib+voguza2 je objasnio. Kome treba da viče kako je Hrvat? Onome tko ima figu u džepu. Onaj tko ne viče, tko radi i ispravno i pošteno djeluje, ne tražeći krivce negdje drugdje, ne omalavažavujući druge - to je hrvatski čovjek.
  1 100% 0
 • ciglerru

  28.10.2016 u 14:23h

  Robinzone i Livoguza, na pokojnu i živu Anicu Zubović vi Titom i Pavelićem. Ovo zaista nema smisla.
  1 100% 0
 • ciglerru

  29.10.2016 u 16:14h

  Robinzone, što se više busaš u prsa to si veći Hrvat. Važno je samo vikati.
  1 100% 0
 • Vito Vito

  30.10.2016 u 07:51h

  ciglerru 29.10.2016 u 19:03h - Onaj tko ne viče, tko radi i ispravno i pošteno djeluje, ne tražeći krivce negdje drugdje, ne omalavažavujući druge - to je hrvatski čovjek. ____________________ A to 100 % nije lijevoguza2, to stalno traži krivce drugdje, ne želi se pogledati niti u izvor kako ne bi vidio uzrok galame koju čuje oko sebe - koliko je "napredan" sumnjam da ima ogledalo, zato i spominjem izvor, jer voda odražava lik svake živine koja se nagne nad nju.
  1 100% 0
 • zorbas.grk zorbas.grk

  30.10.2016 u 09:04h

  livoguza 2,...dugooooo ćeš živjeti , toliko imaš simpatija na ovom blogu...neće se morati trošiti za osmrtnice
  1 100% 0
 • Vito Vito

  30.10.2016 u 07:46h

  Robinzon 30.10.2016 u 07:11h ________- Dobio si definiciju "pravog hrvata" - to ti je jugogeneral franjo tuđma koji je naredio micanje sposobnih i postavljanje podobnih i poslušnih te organizirao pljaku i uništavanje Hrvatske kao veliki "Hrvat", veći i od vas ________________ "Krivi Hrvati" su pak oni koji su krenuli u obranu hrvatskih granica, a novinari ih posprdno nazivaju "branitelji" i onda pišu o mnogim "braniteljskim" udrugama gdje se jedni trude raditi, dok drugi uzimaju zemljište, naprave baraku i predaju zahtjev za novce, iako imaju gdje živjeti i imaju vlastitu imovinu, a sad su čak poznati sjedači u fotelji zamjenika predsjednika sabora u Hrvatskoj, u glavnom gradu Hrvatske, a treći besplatno koriste kuću namjenjeju stvarno bolesnim i siromašnim kolegama, koji nemaju potrebna mentalna znanja za izboriti se za osnovne porešpštine, jer su im ih oduzeli partiznaski "domoljubi" iz redova hdz - a i "hčspas" poput onog "pedlja muža i lakta brade" iz prošlog "saziva" kojem je demokracija i katoličanstvo izbacivanje poštene žene s posla i uzimanje tuđe žene i kuće za svoje osobne potrebe ____________ To su vam pravi hrvati _______ Vi sigurno niste pravi Hrvat, imate "svoju zagorku" koja vama određuje što i kako, a sami ste "priznali" da niste plagirali diplomu, tako da vam visina nikako ne pomaže u određivanu osobina "pravog Hrvata" ---- milan bandić je "pravi hrvat - dva se puta ženio istom ženom kako bi dobio dva stana, brata koristio kako bi varao narod za novoizgrađeni prvi i drugi stan, policiju varao da nema ključeva kuća koje za njega ne postoje nigdje, pijan pobjegao policiji pa kad ga policajac uhvatio i nakon uspješne potjere taj pošteni policajac dobio otkaz, a pijanac ponovo izabran za "gradonačelnika" glavnog grada Hrvatske ____________ Tako da vi nemate šanse biti niti pH od "pravog Hrvata" ____________ "Pravi Hrvat" mogli bi biti polovica guzice na kvadrat & co., jer se nalaze točno tamo gdje su se takvi i nalazili između 1945.g. i 1990.g., duboko u stražnjicama centralnog komiteta __________ A sad se pojavljuju kao rezultat probave tog i takvog "ko im teta, a ko im stričevi i rodijaci" partijskog načina razmišljanja i poslovanja pljačkaške organizacije jugogenerla
  1 100% 0
 • Vito Vito

  30.10.2016 u 07:23h

  Robinzon 29.10.2016 u 16:30h ______________ ???? __________ Pogledajte samo na koji je način do vlasti došla - ko? linda ____________ Vikala, lušala šalom po stolu kao uvrijeđena pubertetica, postala popularna i s 49, nešto % "pobijedi la te sju sad nazivaju predsjednicom, iako je sama javno piznala da je predsjednik, jer hrvatsi ustav i za kletva nemaju mogućnost ženskog roda u prisegi. _________ Pogledajte hdz i most, galamili na sva usta da prethodna vlast, vlast Zorana Milanovića, nije bila dobra pa se dokopali vlasti i za šest mjeseci "usrali" kao u poslovici - rana ptica brzo se usere _________ Tako su galamili i na ovim zadnjim izborima pa još nismo dobili ništa dobrog, samo promjena zakona prema kojem, kad gledate "statističku matematiku" hrana poskupljuje više od 100 %, sa sadašnjih 5% na 12 % --- zdravstveno 100 % sa sadašnjih 15 % na 7,5 %, što znači da ćemo morati davati više iz vlastitog džepa, jer nigdje nema podataka tko će "treći" namiriti novce iz proračuna kad se makne 7,5 % koje nam sad uzimaju izravno s osobnih dohodaka. _______ Osim ako se već nisu dogovorili s MMF - om i bankama o novim zaduživanjima za "socijalni mir" i bezbrižnu pljačku kakvu su imali do kraja 2011.g.
  1 100% 0
 • Vito Vito

  30.10.2016 u 06:51h

  livoguza2 29.10.2016 u 10:49h __________ Vrlo zanimljivo ________ ti si to stvarao punih 45 godina u bivšem režimu, a nastavio i u sadašnjem __________ Samo si objavio kad si ispao iz maternice partizanske, vjerujem čak i iz sredine guzice, jer postoji i znanstveno dokazana "izvanmaternična trudnoća", postao "prosvjetni" djelatnik koji je podučavao djecu srpskohravatskom ponašanju, objasnio da invalidi nisu jednaki i da oni koji nisu invalidi domoljubi ostali bez dijelova na bojišnici nisu vrijedni, sad se pokušavaš praviti katolikom ___________ To što si napisao da izlazi iz sredine guzice samo je potvrda tvojeg učenja i ponašanja prema drugima, različitima i neistomišljenicima tvojeg jugokomunističkog primozga, a i to ti je samo polovično i s lijeve strane.
  1 100% 0
 • Vito Vito

  30.10.2016 u 07:09h

  doktorica 29.10.2016 u 19:01h ____________ Kad su javnost/novinari imali pijetet prema obiteljima unesrećenih? _____________ Kad su imali ikakvog takta prema obiteljima čiji su voljeni nastradali zbog nasilja u obitelji??? ______________ Ponašaju se kao hijene prema "civilima", dok prema političarima ne samo da "imaju takta", već ih drže kao kap vode na dlanuu pustinji. _____________ Da se ponašaju normalno ne bismo imali udbašku osuđenu pljačkašku organizaciju na vlasti. ___________ Zanimljivo je kako se hdz - ov most - obran za laže oko donošenja zakona prema kojem se osuđena osoba ne bi mogla kandidirati na izborima, a cijeli je hdz osuđen za organizirani kriminal i pljaku Hrvatske. ____________ Novinari to pitanje taktički izbjegavaju _________ Svako malo gledamo na mjestu predsjednika sabora osuđenog plagijatora i to 70 % preisanog teksta __________ To vam "u grubo" izgleda ovako - "doktorat" od deset (10) stranica: prva stranica 1. - naslov "doktorata" -- druga stranica 2. - mjesto i vrijeme te tiskara --- treća stranica 3. - ime i prezime donositelja "doktorata" --- preostalih sedam stranica 4-10. - prepisani tuđi tekst od slova do slova, zajedno sa svim mogućim tipfelerima, gramatičkim i pravopisnim pogreškama. ______________ A laprdaju o .. čemu??? ______ Već im je prijedlog zakona smiješan, jer su dopustili milicajcu dolazak do nekad uvažene i poštovane funkcije zamenika prdsjednika hrvatskog (može i državnog) sabora. _____________ Tako da je praktički zastarjelo pisati o pijetetu prema nekom ili nečem, kad se ne poštuje niti osovnetičko ponašanje samih osoba u saboru koje su nekad bile mili cajci a sad su osuđeni plagijatori na funkciji zamjenika predsjednika sabora. _____________ A ovdje se "netko" želi baviti "lustracijom" prošlih vremena i osvjetljavanjem "jama", dok mu sredina "jame" sjedi na "trećem po vrijednosti" stolcu vrha države Hrvatske.
  1 50% 1
 • Vito Vito

  29.10.2016 u 10:34h

  Robinzon 29.10.2016 u 08:21h ------- Evo, iz "Sobodne Dalmacije", to je pravi Hrvat: Rekli su Franji: "Gospodine predsjedniče, nije moguće da ćemo sada na referendumu za smjene micati sposobne ljude poput Antića." "Iz mog saznanja, Antić nije dobar čovjek", to im je on odgovorio. Kad je on to rekao, znalo se što treba poduzeti. jedinog krupnijeg direktora smijenio po nalogu samoga Franje Tuđmana --- - Savez komunista me isticao do 1988. godine za negativan primjer kao tehnomenadžera zapadnog tipa, ---- Velika ispovijest legendarnog direktora SAS-a: Moji radnici imali su najveće plaće, dobivali stanove i jeli najbolju spizu vrhunskog kuhara! ______________ Takvi danas vladaju Hrvatskom - veliki hrvati koji su uništili Hrvatsku, a na čijem je čelu osuđene pljačkaške organizacije bio jugogeneral franjo tuđman, veliki hrvat za ljigavce, ali neprijatelj Hrvatske od kad je rođen pa i nakon smrti
  1 50% 1
 • Robinzon

  27.10.2016 u 17:07h

  Kažu da penzioneri redovito čitaju te novinske stranice sa osmrtnicama, ali ne zbog toga da vide kada je i tko napustio ovu dolinu suza, već kada bi na njih mogao doći red.Ja sam u tom pogledu atipičan.Čak ne kupujem tiskana izdanja.Inače i nije zgodno da čovijek vidi čak svoju osmrtnicu, a kamo li osmrtnicu nekoga koji mu je bio poznat i simpatičan.O zgodama sa osmrtnicama postoje razne zgode, pa bi bilo zgodno da ih netko ispriča.Eto, ljevoguzi je dobro počeo.
  1 50% 1
 • livoguza2 livoguza2

  30.10.2016 u 09:27h

  "livoguza 2,...dugooooo ćeš živjeti , toliko imaš simpatija na ovom blogu...neće se morati trošiti za osmrtnice"____________Znam, zorbasu. Da i sutra umrem, moji potomci znaju da se obavijesti o smrti (osmrtnice) ne objavljuju neprijateljima da likuju i uživaju, nego rodbini i prijateljima da suosjećaju. Znaju što trebaju učiniti kako osmrtnica ne bi uzbunila javnost i pokrenula novinarske nebulozne istrage. Jer, novinari ne mogu živjeti od grižnje savjesti ako im se i slučajno omakne pogrješka i laž. Zar ne vidiš kako istinu brani naša draga domaćica? Da je nema, trebalo bi ju izmisliti. Lp.
  2 100% 0
 • livoguza2 livoguza2

  30.10.2016 u 09:20h

  "Ja se čak iz zdravstvenih razloga nesmijem busati u prsa (pejsmeker), a još manje to verbalno ističem."______________Znam, Pustolove. Mnogi ovdje imaju zdravstvenih razloga (Hvala dragom Bogu ja sam potpuno zdrav.). Zato od vas nikada ne bih tražio da se busate u prsa. Kao zdrav i normalan čovjek savjetovao bih vam da se busate u glavu ne bi li u njoj negdje potresli zdrav razum i okrenuli se svomu narodu, a ne njegovim vjekovnim dušmanima. Mazohizam je jako opaka bolest i ne liječi se pacemekerima. Lp.
  2 100% 0
 • zorbas.grk zorbas.grk

  30.10.2016 u 09:04h

  livoguza 2,...dugooooo ćeš živjeti , toliko imaš simpatija na ovom blogu...neće se morati trošiti za osmrtnice
  1 100% 0
 • Vito Vito

  30.10.2016 u 07:55h

  livoguza229.10.2016 u 10:46h __________ O Anici Zubović sam pisao kad je trebalo - na početku ___________ Sad samo odražavam tvoje livoguze2 nebuloze _______ Kao jeka, dodatno pojačana tvojim šupljim prostorom poput onih po jamama u koje su "tvoji" bacali "naše"
  1 50% 1
 • Vito Vito

  30.10.2016 u 07:51h

  ciglerru 29.10.2016 u 19:03h - Onaj tko ne viče, tko radi i ispravno i pošteno djeluje, ne tražeći krivce negdje drugdje, ne omalavažavujući druge - to je hrvatski čovjek. ____________________ A to 100 % nije lijevoguza2, to stalno traži krivce drugdje, ne želi se pogledati niti u izvor kako ne bi vidio uzrok galame koju čuje oko sebe - koliko je "napredan" sumnjam da ima ogledalo, zato i spominjem izvor, jer voda odražava lik svake živine koja se nagne nad nju.
  1 100% 0
 • Vito Vito

  30.10.2016 u 07:46h

  Robinzon 30.10.2016 u 07:11h ________- Dobio si definiciju "pravog hrvata" - to ti je jugogeneral franjo tuđma koji je naredio micanje sposobnih i postavljanje podobnih i poslušnih te organizirao pljaku i uništavanje Hrvatske kao veliki "Hrvat", veći i od vas ________________ "Krivi Hrvati" su pak oni koji su krenuli u obranu hrvatskih granica, a novinari ih posprdno nazivaju "branitelji" i onda pišu o mnogim "braniteljskim" udrugama gdje se jedni trude raditi, dok drugi uzimaju zemljište, naprave baraku i predaju zahtjev za novce, iako imaju gdje živjeti i imaju vlastitu imovinu, a sad su čak poznati sjedači u fotelji zamjenika predsjednika sabora u Hrvatskoj, u glavnom gradu Hrvatske, a treći besplatno koriste kuću namjenjeju stvarno bolesnim i siromašnim kolegama, koji nemaju potrebna mentalna znanja za izboriti se za osnovne porešpštine, jer su im ih oduzeli partiznaski "domoljubi" iz redova hdz - a i "hčspas" poput onog "pedlja muža i lakta brade" iz prošlog "saziva" kojem je demokracija i katoličanstvo izbacivanje poštene žene s posla i uzimanje tuđe žene i kuće za svoje osobne potrebe ____________ To su vam pravi hrvati _______ Vi sigurno niste pravi Hrvat, imate "svoju zagorku" koja vama određuje što i kako, a sami ste "priznali" da niste plagirali diplomu, tako da vam visina nikako ne pomaže u određivanu osobina "pravog Hrvata" ---- milan bandić je "pravi hrvat - dva se puta ženio istom ženom kako bi dobio dva stana, brata koristio kako bi varao narod za novoizgrađeni prvi i drugi stan, policiju varao da nema ključeva kuća koje za njega ne postoje nigdje, pijan pobjegao policiji pa kad ga policajac uhvatio i nakon uspješne potjere taj pošteni policajac dobio otkaz, a pijanac ponovo izabran za "gradonačelnika" glavnog grada Hrvatske ____________ Tako da vi nemate šanse biti niti pH od "pravog Hrvata" ____________ "Pravi Hrvat" mogli bi biti polovica guzice na kvadrat & co., jer se nalaze točno tamo gdje su se takvi i nalazili između 1945.g. i 1990.g., duboko u stražnjicama centralnog komiteta __________ A sad se pojavljuju kao rezultat probave tog i takvog "ko im teta, a ko im stričevi i rodijaci" partijskog načina razmišljanja i poslovanja pljačkaške organizacije jugogenerla
  1 100% 0
 • Vito Vito

  30.10.2016 u 07:23h

  Robinzon 29.10.2016 u 16:30h ______________ ???? __________ Pogledajte samo na koji je način do vlasti došla - ko? linda ____________ Vikala, lušala šalom po stolu kao uvrijeđena pubertetica, postala popularna i s 49, nešto % "pobijedi la te sju sad nazivaju predsjednicom, iako je sama javno piznala da je predsjednik, jer hrvatsi ustav i za kletva nemaju mogućnost ženskog roda u prisegi. _________ Pogledajte hdz i most, galamili na sva usta da prethodna vlast, vlast Zorana Milanovića, nije bila dobra pa se dokopali vlasti i za šest mjeseci "usrali" kao u poslovici - rana ptica brzo se usere _________ Tako su galamili i na ovim zadnjim izborima pa još nismo dobili ništa dobrog, samo promjena zakona prema kojem, kad gledate "statističku matematiku" hrana poskupljuje više od 100 %, sa sadašnjih 5% na 12 % --- zdravstveno 100 % sa sadašnjih 15 % na 7,5 %, što znači da ćemo morati davati više iz vlastitog džepa, jer nigdje nema podataka tko će "treći" namiriti novce iz proračuna kad se makne 7,5 % koje nam sad uzimaju izravno s osobnih dohodaka. _______ Osim ako se već nisu dogovorili s MMF - om i bankama o novim zaduživanjima za "socijalni mir" i bezbrižnu pljačku kakvu su imali do kraja 2011.g.
  1 100% 0
 • Robinzon

  30.10.2016 u 07:11h

  ciglerru, kakve to veze ima samnom.Ja se čak iz zdravstvenih razloga nesmijem busati u prsa (pejsmeker), a još manje to verbalno ističem.Sa svoja 182 cm visine sam prosječan Hrvat, a od Vite sam čak tražio definiciju "pravog Hrvata".Čak ni ovu državu nebih smatrao svojom u koliko se u njoj nebih osjećao slobodan i uvažen.-------A sada uvrijeđen,idem na burek.
  0 0% 0
 • Vito Vito

  30.10.2016 u 07:09h

  doktorica 29.10.2016 u 19:01h ____________ Kad su javnost/novinari imali pijetet prema obiteljima unesrećenih? _____________ Kad su imali ikakvog takta prema obiteljima čiji su voljeni nastradali zbog nasilja u obitelji??? ______________ Ponašaju se kao hijene prema "civilima", dok prema političarima ne samo da "imaju takta", već ih drže kao kap vode na dlanuu pustinji. _____________ Da se ponašaju normalno ne bismo imali udbašku osuđenu pljačkašku organizaciju na vlasti. ___________ Zanimljivo je kako se hdz - ov most - obran za laže oko donošenja zakona prema kojem se osuđena osoba ne bi mogla kandidirati na izborima, a cijeli je hdz osuđen za organizirani kriminal i pljaku Hrvatske. ____________ Novinari to pitanje taktički izbjegavaju _________ Svako malo gledamo na mjestu predsjednika sabora osuđenog plagijatora i to 70 % preisanog teksta __________ To vam "u grubo" izgleda ovako - "doktorat" od deset (10) stranica: prva stranica 1. - naslov "doktorata" -- druga stranica 2. - mjesto i vrijeme te tiskara --- treća stranica 3. - ime i prezime donositelja "doktorata" --- preostalih sedam stranica 4-10. - prepisani tuđi tekst od slova do slova, zajedno sa svim mogućim tipfelerima, gramatičkim i pravopisnim pogreškama. ______________ A laprdaju o .. čemu??? ______ Već im je prijedlog zakona smiješan, jer su dopustili milicajcu dolazak do nekad uvažene i poštovane funkcije zamenika prdsjednika hrvatskog (može i državnog) sabora. _____________ Tako da je praktički zastarjelo pisati o pijetetu prema nekom ili nečem, kad se ne poštuje niti osovnetičko ponašanje samih osoba u saboru koje su nekad bile mili cajci a sad su osuđeni plagijatori na funkciji zamjenika predsjednika sabora. _____________ A ovdje se "netko" želi baviti "lustracijom" prošlih vremena i osvjetljavanjem "jama", dok mu sredina "jame" sjedi na "trećem po vrijednosti" stolcu vrha države Hrvatske.
  1 50% 1
 • Vito Vito

  30.10.2016 u 06:51h

  livoguza2 29.10.2016 u 10:49h __________ Vrlo zanimljivo ________ ti si to stvarao punih 45 godina u bivšem režimu, a nastavio i u sadašnjem __________ Samo si objavio kad si ispao iz maternice partizanske, vjerujem čak i iz sredine guzice, jer postoji i znanstveno dokazana "izvanmaternična trudnoća", postao "prosvjetni" djelatnik koji je podučavao djecu srpskohravatskom ponašanju, objasnio da invalidi nisu jednaki i da oni koji nisu invalidi domoljubi ostali bez dijelova na bojišnici nisu vrijedni, sad se pokušavaš praviti katolikom ___________ To što si napisao da izlazi iz sredine guzice samo je potvrda tvojeg učenja i ponašanja prema drugima, različitima i neistomišljenicima tvojeg jugokomunističkog primozga, a i to ti je samo polovično i s lijeve strane.
  1 100% 0
 • ciglerru

  29.10.2016 u 19:03h

  Robinzone, evo Lib+voguza2 je objasnio. Kome treba da viče kako je Hrvat? Onome tko ima figu u džepu. Onaj tko ne viče, tko radi i ispravno i pošteno djeluje, ne tražeći krivce negdje drugdje, ne omalavažavujući druge - to je hrvatski čovjek.
  1 100% 0
 • doktorica doktorica

  29.10.2016 u 19:01h

  pijetet mrtvima,a živima mir i spokoj,a ne uznemiravanje pa makar i u najboljoj namjeri.Zadiranje u privatnost osobe samo pokazuje nedostatak osnovnog takta ,osobito ako osoba to ne želi.
  2 100% 0
 • livoguza2 livoguza2

  29.10.2016 u 18:02h

  "Robinzone, što se više busaš u prsa to si veći Hrvat. Važno je samo vikati."___________Ni ja ovo ne razumijem. Ali znam da je Jugoslavenima i Jugoslovenima uzaludno bubati se u prsa jer tako ne mogu biti ni mali, kamoli veliki, Hrvati. Milanović je probao urlikati pa mu Hrvati nisu povjerovali. Lp.
  1 50% 1
 • Robinzon

  29.10.2016 u 16:30h

  ciglerru, ovo ne razuijem.
  0 0% 1
 • ciglerru

  29.10.2016 u 16:14h

  Robinzone, što se više busaš u prsa to si veći Hrvat. Važno je samo vikati.
  1 100% 0
 • livoguza2 livoguza2

  29.10.2016 u 13:02h

  "Čak nas i osmrtnice mogu uputiti na pogrešanzaključak"________________Mogu jedino one na kojima je otisnuta neka brstina. One s otisnutim križem i petokrakom imaju jasan zaključak. Lp.
  2 67% 1
 • livoguza2 livoguza2

  29.10.2016 u 12:47h

  "Obaviještavamo pučanstvo da nam je (navode se svi podaci, OIB i t.d.) juče preminuo ljevoguza 24 nakon što ga je ljevoguza 36 opaučio maškulinom, jerbo ga je uvatija kako mu štipa....."___Pustolove! Nikada ne prenosi običaje rodnoga kraja na moju dičnu Imotsku krajinu. Čak ti je i Vito dokazao da Imoćani sebe daruju drugima, dok je navada tvoga zavičaja da svakodnevno netko biva u crnim kronikama i osmrtnicama. Što je razlog, ne znam pouzdano. Pretpostavljam da je riječ o miješanju gena i stvaranju umjetne nacionalnosti. Ružica ne bi odgovorila tvojom glavom. Ona bi, kad bi bila slobodna, sigurno citirala mudrost da bu dali nema suda. Lp.
  2 67% 1
 • Robinzon

  29.10.2016 u 12:36h

  Jel vi to sve lijevičare u Imotskoj krajini nazivate "ljevoguzima"? To je malo nezgodno, jer kako će ih narod prepoznavati na osmrtnicama? Mislim, kada si rekao da im stavljate i fotografije. A možda ih razaznajete po brojevima, pošto si ti ljevoguzi 2.Mogu zamisliti osmrtnicu tamo na nekoj od crkava: Obaviještavamo pučanstvo da nam je (navode se svi podaci, OIB i t.d.) juče preminuo ljevoguza 24 nakon što ga je ljevoguza 36 opaučio maškulinom, jerbo ga je uvatija kako mu štipa........i t.d.--------------A što se tiče ovga:----------Hoću, Pustolove. A ja tebe molim da objasniš Ružici zašto, kime i po komu udara Vito u svojim komentarima.-----------ispuniću ti želju.Evo: Ružice Vito to radi jer mu se oće.---------Zadovoljan? Jakako!
  1 33% 2
 • livoguza2 livoguza2

  29.10.2016 u 10:49h

  " Zar bi mogli zamisliti lijevi dio guzice da napravi ovo što je napravio "njegov" susjed?"________Vito! Nije najgore kad je netko lijevi dio g uzice,problem je što si ti ono što izlazi is njezina srednjeg dijela. Lp.
  2 67% 1
 • livoguza2 livoguza2

  29.10.2016 u 10:46h

  "Hajde ljevoguzi, bogati, objasni ljudima ..."____________Hoću, Pustolove. A ja tebe molim da objasniš Ružici zašto, kime i po komu udara Vito u svojim komentarima. Sam znam da ne spominje nijednu ovdje navedenu Anicu Zubović. I zamoli ju da se bavi Vitom i mene konačnu pusti na miru. Jer se jedino ja uvijek bavim temom, a Ustav mi garantira slobodu izražavanja. Lp.
  2 67% 1
 • Vito Vito

  29.10.2016 u 10:39h

  Robinzon 29.10.2016 u 08:31h ___________ Da, malo pretjerano _______ Zar bi mogli zamisliti lijevi dio guzice da napravi ovo što je napravio "njegov" susjed? -- iz "jutarnjeg": OPĆINA I ŽUPANIJE OKRENULE LEĐA KAD PRORADI DALMATINSKI IŠPET: 16. svibnja 2006. godine u 6 ujutro Ivan (82) se zainatio, uzeo lopatu i počeo probijati cestu! Sad ide kupiti znakove ______________ lijeva guzica na kvadrat bmu je preko noći vraćala iskopano nazad i prijavljivala ga partiji da radi protiv naroda, onako kako je naučena tijekom njegovog komunističkog vladanja učionicom
  1 33% 2
 • Vito Vito

  29.10.2016 u 10:34h

  Robinzon 29.10.2016 u 08:21h ------- Evo, iz "Sobodne Dalmacije", to je pravi Hrvat: Rekli su Franji: "Gospodine predsjedniče, nije moguće da ćemo sada na referendumu za smjene micati sposobne ljude poput Antića." "Iz mog saznanja, Antić nije dobar čovjek", to im je on odgovorio. Kad je on to rekao, znalo se što treba poduzeti. jedinog krupnijeg direktora smijenio po nalogu samoga Franje Tuđmana --- - Savez komunista me isticao do 1988. godine za negativan primjer kao tehnomenadžera zapadnog tipa, ---- Velika ispovijest legendarnog direktora SAS-a: Moji radnici imali su najveće plaće, dobivali stanove i jeli najbolju spizu vrhunskog kuhara! ______________ Takvi danas vladaju Hrvatskom - veliki hrvati koji su uništili Hrvatsku, a na čijem je čelu osuđene pljačkaške organizacije bio jugogeneral franjo tuđman, veliki hrvat za ljigavce, ali neprijatelj Hrvatske od kad je rođen pa i nakon smrti
  1 50% 1
 • Robinzon

  29.10.2016 u 08:31h

  Hajde ljevoguzi, bogati, objasni ljudima zar ste vi tamo toliko nepovjerljivi jedni u druge, pa da uz fotografiju morate navoditi i nadimak, broj osobne iskaznice i potvrdu mrtvozornika da je lik stvarno umro? Razumijem da ste mentalno slični, ali da ste duplići i fizički, to je malo pretjerano.
  0 0% 2
 • Robinzon

  29.10.2016 u 08:25h

  u osmrtnicama obvezno navodimo niz podataka koji ih razlikuju. Recimo fotografiju, ime oca, nadimak, godinu rođenja, koliko je dao za Crkvu.......
  0 0% 0
 • Robinzon

  29.10.2016 u 08:21h

  Vito, ------------------Hrvat nikad ne bi dopustio udaju kćeri za srbina ---------------Pravi Hrvat bi.-------------A sada da čujem definiciju tko je pravi Hrvat.
  1 33% 2
 • Vito Vito

  29.10.2016 u 06:25h

  Jura.Luzer 28.10.2016 u 22:21h čujovo 28.10.2016 u 23:06h _______________ Ni jedno ni drugo, govore da je to bila ruska zamjena, a ako se sjećate kako je govorio, kojim naglaskom, teško da je maršal bio Zagorec, dok je jugogeneral i prezimenom, ne samo udajom kćeri za srbina, bio tuđi čovjek _____________ Hrvat nikad ne bi dopustio udaju kćeri za srbina
  2 67% 1
 • Vito Vito

  29.10.2016 u 06:20h

  Jura.Luzer 28.10.2016 u 22:14h ________________ Čitao pravu, ali tri mjeseca kasnije. ________________ maršalu su skratili nogu kao svakom lažljivcu, drugu nisu uspjeli, pobjegao prije _______________ Zanimljivo je kako su čitali osmrtnicu jugogeneralu na svjetski Dan prava čovjeka - shvatio što je napravio pa na vrijeme i on pobjegao __________________ maršal je um ro u noči s petka na subotu u veljači, ali su mu morali izgraditi kuću cvijeća pa je tako držan "na ledu" ta tri mejseca do kraja potrage za dovoljno teškim mramorom kojim su ga pokrili da im ne pobjegne kao nekad Isus. _____________ Ne znam kad je prestao disati jugogeneral, ali je zanimljivo kako su brzo i bez dopuštenja, građevinskih odobrenja i portrebnih papira te javnog natječaja, izgradili unutar zaštićenog spomenika nulte kategorije grob pomoćniku maršala i sad pokušavaju obanjivati narod kako je to bio čovjek i još tome domoljub
  1 33% 2
 • čujovo čujovo

  28.10.2016 u 23:06h

  ..."...i ni bil Hrvatski ...... neg Jugoslovenski Kim..."? ... mmmda.... ispricavam se i jugoslavenskom Kimu i jugoslavenskom ucitelju, ovdje prisutnom. Hvala Loleku na ispravci.
  0 0% 2
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  28.10.2016 u 22:21h

  ču jovo " tamo prije cetvrt stoljeca, povodom smrti hrvatskog Kima? "....umro je najveci sin....." - :) :) " ........... Bormeš ....... taj na kojega ti misliš .... je vmrl ....... pred malo više let od četvrt stoleča ..... i ni bil Hrvatski ...... neg Jugoslovenski Kim.
  0 0% 1
 • Jura.Luzer Jura.Luzer

  28.10.2016 u 22:14h

  ču jovo "kad je djecici cit'o osmrtnicu druga Tita" ............... Bormeš ........ Čito pravu. ............ A ti i još neki komentatori na ovom blogu ....se nadate .... da je čito ... krivu ......... Uzaludna je vaša nada.
  1 100% 0
Pregledaj sve komentare